Top campings in Nederland

Met recht top campings in Nederland te noemen; bij de jaarlijkse samenstelling van de populairste campingplaatsen van Europa zijn zes campings in Nederland beloond met een plaats in de Europese Top 100. Camping Julianahoeve in het Zeeuwse Renesse eindigde overall het hoogst, op de 41ste plaats. In de catergorie Kinderen tot 6 jaar scoorde de camping zelfs het hoogst. Strandcamping Groede kreeg de meeste waardering bij campinggasten met honden, Camping Janse deed het het best op het gebied van prijs-kwaliteit.

Zes top campings in Nederland

Camping Julianahoeve, Zeeland

De camping Julianahoeve in Zeeland behaalde na een nieuwe start vorig jaar dit keer zelfs de eerste plaats voor Nederland in de categorie kinderen tot zes jaar. Het terrein in Renesse dankt haar succes aan de ligging aan zee, evenals aan de uitstekende infrastructuur op de plaats, vooral voor kinderen. Bezoekers vinden de plaats ideaal om te zwemmen en te wandelen. Dit is echt een van de top campings in Nederland.

Camping Vreehorst, WinterswijkTop campings in Nederland

Deze camping, met overall een 54ste plaats,  is camping gelegen in de prachtige natuur van de Achterhoek. De camping is het hele jaar open en is geschikt voor jong en oud.

Strandcamping Groede, Groede

Deze strandcamping is een echte familiecamping die aan een van de mooiste stranden van Nederland ligt. De camping heeft de beste waardering gekregen van campinggasten met honden. Dus dierenliefhebber, dit is voor u een van de top campings in Nederland.

Camping Janse, Zoutelande

En nog een camping in het prachtige Zeeland die in de prijzen is gevallen. De campinggasten hebben hier aangegeven dat deze camping de beste waardering krijgt voor de prijs-kwaliteitverhouding. Overall komt de camping op een prachtige 77ste plaats.

Recreatiecentrum Ter Spegelt, Eersel

Ter Spegelt is een nieuwkomer die gelijk in de prijzen valt (83ste plaats). Maar de camping heeft de afgelopen tijd al meerdere prijzen in de wacht gesleept: “Winnaar Vakantiebeurs Award 2016”, een nominatie voor “Leerbedrijf van het Jaar 2016” en winnaar van ANWB Camping van het jaar 2015. Dit park ligt in het zuiden van Nederland tegen de Belgische grens en ligt midden in de natuur.

Camping De Molenhof, Reutum

Nog net binnen de prijzen met een 98ste plaats is Camping De Molenhof gevallen. Deze gezinscamping met een breed scala van faciliteiten ligt in het hart van Twente. Ook zij zijn bij de ANWB al in de prijzen gevallen en hebben wederom de vijfsterren te pakken.

Camping.Info Awards

Toch bijzonder dat zes top campings in Nederland beloond zijn, want maar liefst 24.890 kampeerterreinen worden onder de loep genomen. De Europese Top 100 campings wordt elk jaar door de toonaangevende campinggids camping.info samengesteld. De tevredenheid van 51.427 kampeerders is de basis voor de Camping.Info Awards 2016. Gezamenlijk schreven zij 94.319 beoordelingen.

Top 5 campings van Europa

1. Camping Seiser Alm / Völs am Schlern / Italië, Zuid-Tirol   
2. Camping- & vrijetijdspark LuxOase / Duitsland, Sachsen
3. Genieter- & comfortcamping Schlosshof / Italië, Zuid-Tirol   
4. Campingpark Grubhof / Oostenrijk, Salzburg, St. Martin bij Lofer    
5. Campingpark Südheide / Duitsland, Niedersachsen

Europa’s meest populaire campingplaats is vakantieoord Camping Seiser Alm in Völs am Schlern, aan de Seiser Alm in de Zuid-Tiroolse Dolomieten. Het is de eerste keer dan deze camping werd verkozen tot Europa’s beste camping.De tweede plaats ging naar het camping- en vrijetijdspark LuxOase in Dresden en de derde plaats ging opnieuw naar Zuid-Tirol, naar het vakantieoord genieter- & comfortcamping Schlosshof in de buurt van Meran.

 

Wil je een keer een bezoekje brengen aan een van de zes top campings in Nederland beloond door Camping.Info Awards, dan boek maar snel want ze zullen de komende tijd wel populair zijn.

Leave a Reply