Texel; Europese topbestemming

Texel; Europese topbestemming! Reisgids Lonely Planet heeft Texel als een van de Europese topbestemmingen aangewezen voor reizigers om deze zomer aan te doen. Het eiland staat op nummer 9 in de lijst Best in Europe 2016. Maar wat maakt Texel dan zo bijzonder?

Waddeneiland

Texel, is het grootste Waddeneiland van Nederland en beschikt over 30 kilometer strand en is daarmee een perfect dagje weg voor strandliefhebbers. Texel heeft natuurparken en dennenbossen. Heerlijk om ’n dagje uit te waaien langs de duinen met witte stranden.

Texel; Europese topbestemmingOvertocht naar Texel; Europese topbestemming

Uw vakantie naar Texel begint al op de veerboot. De veerboot vertrekt om het half uur vanuit Den Helder en de overtocht duurt 20 minuten. Een dagje op Texel voelt als een dagje vakantie. En met Texeltours hoef je verder nergens aan te denken want bij aankomst op het eiland staat er een touringcar, een gave cabrio bus of een Engelse dubbeldekker te wachten die laat je alle mooie plekjes van het eiland zien.

Fietsen, wandelen of paardrijden

Veel dagjesmensen nemen bij mooi weer de fiets mee om het eiland te verkennen De fietspaden gaan door bos en duin en zo komt u langs de mooiste natuurgebieden van Texel. Wat dacht u van een wadlooptocht onder begeleiding van een gids over de bodem van de Waddenzee ? Wist u dat Texel populair is bij paardenliefhebbers ? Er zijn diverse ruiterpaden en u kunt bij een manage een bos- of strandrit boeken. Er zijn ponyritten voor de kinderen.

Musea

Texel; Europese topbestemmingMocht het weer een dag wat minder zijn, geen probleem! Er zijn op Texel diverse musea te bezoeken, waaronder het Ecomare. In het Ecomare kun je de zeehonden van dichtbij bekijken. In het zeehondenopvangcentrum worden zeehonden opgevangen die het niet zouden overleven zonder hulp. Twee keer per dag worden de zeehonden gevoerd en vertelt een verzorger alle bijzonderheden over de dieren. Er zijn zeeaquaria en in het museumgedeelte wordt uitgelegd hoe het eiland in de ijstijd is ontstaan.

Actief of sportief

Texel beschikt over veel actieve uitjes. U kunt gaan parachutespringen, duiken, branding-kajakken en branding-raften of powerkiten voor de ultieme adrenalinekick. Op Texel zijn er veel activiteiten op het rond het water. Zo vindt in 2016 de Ronde om Texel weer plaats op 25 en 26 juni. Dit is de grootste catamaranevenement van de wereld. Zo’n 300 catamarans, waaronder de internationale zeiltop, proberen zo snel mogelijk om het eiland heen te varen. De start, ter hoogte van Paal 17, is spectaculair. Tijdens en na de Ronde om Texel is daar ook van alles te beleven.

Eten en drinken

Texel heeft volop leuke restaurants, terrasjes en cafeetjes. Op culinair gebied vindt je eerlijk voedsel dat op het eiland zelf ambachtelijk is geproduceerd. Denk hierbij aan Texels lamsvlees, schapenkaas en kruidenbitters, super verse asperges, vis, garnalen en verrukkelijke oesters. Ook het Texels bier is bekend.  Er zijn diverse bierbrouwerijen waar je alles te weten komt over de biersoorten en waar je in proeflokalen kunt genieten van de Texelse bieren.

 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat Texel; Europese topbestemming, deze erkenning heeft gekregen. Want op dit eiland hoef je je geen moment te vervelen. Verspreid over het jaar vinden op het eiland veel populaire evenementen plaats, die befaamd zijn om hun gezellige sfeer.

One Response

  1. Waddeneilanden - Nederlandinfoblog.nl

    […] Texel. Met een landoppervlakte van ongeveer 170 km² het grootste Nederlandse Waddeneiland. De gemiddelde lengte van het eiland is 20 km en de gemiddelde breedte 8 km. Texel heeft ruim 13.000 inwoners. Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Texel is een geliefd oord voor vogelliefhebbers. Op sommige dagen kan een ervaren vogelaar wel honderd verschillende soorten waarnemen. Naast de rijke en gevarieerde flora en fauna heeft het eiland ook veel bezienswaardigheden. […]

Leave a Reply