Nederlandse natuur

De halve wereld al gezien, maar nog nooit op de Nederlandse Waddeneilanden geweest, de Hunebedden bezocht of gewandeld over de Veluwe. Waarom vertrek ik iedere vakantie weer naar het buitenland, terwijl Nederland zoveel mooie plekjes te bieden heeft, zoals de gevarieerde Nederlandse natuur?

Nederland in trek

Met kinderen op de lagere school word je kennis van Nederland weer opgefrist. Bij biologie, aardrijkskunde en geschiedenis leren zij over de schoonheid van Nederland. In 2014 hebben bijna 14 miljoen internationale bezoekers ons land bezocht. En dan hebben we het nog niet over een grote groep Nederlanders die vakantie in eigen land hebben vieren. Uit onlangs gepubliceerde cijfers blijkt dat Nederland steeds meer in trek is voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen.

Nederlandse natuur

Naast de Nederlandse kustprovincies en de Waddeneilanden, zijn de Veluwe en het Limburgse heuvellandschap in trek bij de toeristen. En iedere keer als ik dan weer foto’s zie van deze gebieden of mensen enthousiast hoor praten over hun vakantie in Nederland, denk ik: “dat moeten wij toch ook een keer doen”. Wat is nu leuker dan in echt zien waar je op school over leert. En ja natuurlijk hebben mijn kinderen veel geleerd van al hun buitenland ervaringen, maar het wordt toch hoog tijd dat wij de schoonheid van de Nederlandse natuur gaan ervaren.

Nederlandse Indian Summer

Zo trokken wij afgelopen weekend, genietend van een mooie herfstdag met volop zon naar de Sonsche heide (in de buurt van Eindhoven). De wandeling door dit mooie uitgestrekte gebied, de prachtige door de herfst verkleurde bomen en de vele vennetjes maakte ons net zo blij als alle ‘Indian Summer’-wandelingen die wij door Amerika hebben gemaakt. De belofte is gemaakt (met mezelf en mijn gezin), wij gaan de komende jaren naast onze buitenland reizen minimaal 1x per jaar genieten van schoonheid van de Nederlandse natuur. Trip 1 staat geboekt: Schiermonnikoog; we komen er aan!

Wat is nu echt de moeite waard om te bezoeken / zien in Nederland? Help jij mij mee om een wishlist te maken? Alle tips zijn welkom!

One Response

  1. Natuurparken in Nederland - Nederlandinfoblog.nl

    […] unieke karakteristieke kenmerken. Eerder hebben wij al geschreven over de schoonheid van de Nederlandse natuur. Beleef de natuur van dichtbij en ga op zoek naar edelherten, dassen, bevers! Geniet van de rust en […]

Leave a Reply