LEGO World

In 2016 is de Jaarbeurs opnieuw het decor voor LEGO World. Dit is het grootste LEGO-evenement in de wereld. 22 Afgeladen vrachtwagens met lego-stenen, modellen en materialen rijden dan naar de Jaarbeurs in Utrecht.

LEGO World 2016 LEGO World

LEGO World 2016 zal open zijn van dinsdag 18 oktober tot en met maandag 24 oktober van 10-17 uur. U vindt hier oneindige mogelijkheden zijn om te bouwen, creëren, leren en spelen met ontelbare stenen en inspiratie uit het LEGO-universum. Er zijn weer levensgrote LEGO-bouwwerken om te bewonderen, een bioscoop, spannende attracties en veel aandacht voor LEGO Friends, Chima, Star Wars, City, Duplo en Technic. Dit is ook de plek om alle LEGO-mogelijkheden te ontdekken die uw kind niet elke dag te zien krijgt. En uw kind kan zich laten inspireren door meer dan 300 gebouwde LEGO-modellen! Meer informatie over dit bijzondere evenement vind je op de website van dit grootse LEGO evenement.

Blokjes

Wie kent LEGO niet ? Die hele kleine blokjes waarmee je van alles kunt bouwen. De steen in zijn huidige vorm werd geïntroduceerd in 1958. Het in elkaar grijpen van de buisjes en knoppen maakt de steen uniek en biedt onbegrensde bouwmogelijkheden. Het is gewoon een kwestie van je fantasie aan het werk laten gaan – en allerlei creatieve ideeën krijgen spelenderwijs vorm.

Ontstaan LEGO LEGO world

De Deense timmerman Ole Kirk Kristiansen richtte in 1932 een bedrijf op dat zich voornamelijk richtte op de productie van ladders, stoelen, strijkplanken en houten speelgoed. Twee jaar later nam hij voor zijn bedrijf de naam LEGO aan. De naam LEGO is een afkorting van de twee Deense woorden “leg godt”, die samen “speel leuk” betekenen.

Houten speelgoed

LEGO ging in de loop der jaren meer speelgoed fabriceren zoals houten speelgoed eenden. Ook verschillende bordspellen werden geproduceerd. LEGO verkocht in 1946 haar eerste houten blokjes. Vanaf 1949 werden de blokjes zoals wij die nu kennen op de markt gebracht. Ze waren van plastic, felgekleurd en bovenop vier of acht knopjes. Deze blokjes werden toen alleen nog maar in Denemarken verkocht. Omdat de LEGO-blokjes zo goed werden verkocht nam het bedrijf steeds meer mensen in dienst. Deense kinderdagverblijven bestelden steeds vaker lego-blokjes. Vijf jaar na de uitvinding van de lego-blokjes kwamen de eerste accessoires. Zo werden de platen gemaakt waarop je dingen kon bouwen, kwamen de eerste lego-autootjes op de markt en ontstonden de eerste lego-poppetjes. Cadeaupakketten werden steeds groter en LEGO-verzamelingen konden steeds verder worden uitgebreid.

Uitbreiding naar Europa

LEGO WorldVanaf 1959 wordt de organisatie een heel stuk uitgebreid met vestigingen in Engeland, België, Zweden en Frankrijk. Een jaar later worden de Finse en de Nederlandse vestigingen geopend. LEGO is twee keer is uitgeroepen tot “Speelgoed van de Eeuw”. De producten zijn door de jaren heen enorm veranderd maar de basis blijft de traditionele LEGO-steen.  Het bedrijf heeft zich over een periode van bijna 80 jaar ontwikkeld van een kleine timmermanswerkplaats tot een modern, wereldomspannend concern dat, qua verkoopcijfers, de op twee na grootste speelgoedfabrikant ter wereld is. Het bedrijf is van vader op zoon overgegaan en is nu in handen van Kjeld Kirk Kristiansen, de kleinzoon van de stichter.  

 

Leave a Reply